Historie

In 1994 kreeg mevrouw C. van der Heijden het idee, dat een speeltuin in de wijk geen overbodige luxe was. Zij overtuigde een aantal wijkbewoners van het nut hiervan en het resultaat van haar inzet was speeltuin "de Deeltuin".

Echter deze groep enthousiaste wijkbewoners wilde niet alleen een speeltuin voor de kinderen, maar ook andere activiteiten voor de kinderen, zoals paaseieren zoeken, filmmiddagen, bingo's, carnaval, sinterklaas, knutselmiddagen etc.
De Stichting Initiatiefgroep Kinderkamp ontstond.

Om de gratis kinderactiviteiten (filmmiddagen, bingo's, sinterklaasfeest, paaseieren zoeken, carnaval) te kunnen bekostigen, werden er bingoavonden voor de volwassenen georganiseerd.
Het ideaal van het organiseren van deze activiteiten was het leefbaar houden van de wijk. Contact krijgen of houden met je medebewoners.

In de eerste 2 tot 3 jaar werden de activiteiten alleen bezocht door de bewoners en kinderen uit het wijkje achter de Kinderkamp.
Om een evenement te organiseren, waar je iedereen bij kon betrekken, van jong tot oud, met voor ieder wat wils, werd de viering van Koninginnedag (nu Koningsdag) nieuw leven ingeblazen.

De laatste jaren mogen we toch wel rekenen op een 3.000 tot 3.500 volwassen bezoekers en toch wel 350 tot 400 kinderen. Deze kinderen komen tegenwoordig niet alleen meer uit de wijk Over 't Lange Water, maar uit geheel Presikhaaf.

De SIK organiseert regelmatig bingo's voor volwassenen en kinderen.
Kijk hiervoor op de activiteiten kalender.